Föräldrakooperativet Familjelyckan

 

Familjelyckan startades 1992 av några driftiga föräldrar, vi höll först till i en lägehet men köpte år 2006 detta fantastiska hus som vi fortfarande håller till i, det har tidigare varit både familjehus och affär.

Vår förskola drivs som en ekonomisk förening med föräldrar som medlemmar. Föreningen har huvudansvar för verksamheten och tillsätter för det en styrelse som arbetar i nära samverkan med vår förskolechef som inför styrelsen ansvarar för förskolans drift. Föreningen driver förskoleverksamheten helt genom anställd personal, föräldrarna själva har det praktiska ansvaret för fastighet, trädgård mm.

Det pedagogiska ansvaret och den vardagliga driften tar våra anställda pedagoger med ledning av vår förskolechef hand om och erbjuder barnen en kvalitetssäkrad verksamhet i enlighet med förskolans läroplan.

Styrelsen består av 5-10 föräldrar som tillsammans sköter styrelsearbetet i ett nära samarbete med personalen. Styrelsen har möte ca 1 gång/månad. En gång per år har vi årsstämma och då väljs årets styrelse bland de föräldrar som är medlemmar i föreningen. 

 

Kooperativet har 30 platser som fördelas mellan förskole- och fritidsbarn med tonvikt på förskolan. Eftersom vi är en fristående förskola fördelas inte våra platser genom den kommunala kön utan du ansöker direkt hos oss.

Maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  om du vill ställa ditt barn i kö för en plats hos oss.