Vanliga frågor                                                                                                                                                                 
  

 • Vilka åldersgrupper finns det?
   Vi är en kombinerad förskola och fritidsverksamhet där vi erbjuder plats till förskolebarn och där redan inskrivna barn har en möjlighet att vara kvar i vårt firtidsverksamhet under sina första år i skolan. Vi har syskonförtur för de familjer som redan är medlemmar i kooperativet. 
 • Har ni samma läroplan som de kommunala förskolorna? 
  Ja, vi lyder under skollagen och arbetar enligt Skolverkets läroplan för förskolan.
 • Hur gör jag om jag vill ha plats hos er?
  Vår kö är fristående från kommunens. Du hör av dig direkt till oss, enklast via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , får en ansökningsblankett och placeras på vår intresselista.
 • Var tillagas maten?
   Sofi är vår uppskattade kokerska som tillagar allt från grunden och som strävar efter en sund matsedel med inriktning mot det ekologiska köket. Här tillagas allt från kött och potatis till lagade mellis.
 • Vad är ett föräldrakooperativ?
  Det är ett sätt att driva förskola där föräldrarna själva tillsammans äger sin förskola i form av en ekonomisk förening. Anställda pedagoger driver den dagliga verksamheten men kooperativet ger oss insyn och möjlighet att påverka våra barns miljö och förskolans förutsättningar.
 • Vad kostar det att ha sitt barn hos er?
   Det är avgiftsfritt att vara med i vår förening, här betalar man med sin tid på föräldraplikten. Inträdesavgift på totalt 200kr. tillkommer samt 50kr. när barnen fyller år. Vi betalar även 10kr/mån/barn i trivselpeng som går tillbaka till barnen i form av en rolig aktivitet eller liknande.
 • Krävs det mycket ideellt arbete av föräldrarna?
   Vår föräldragrupp har en vaktmästartjänst här på förskolan, där ansvarar man 1-2 ggr per termin för husets veckostädning och hjälper till med ev. mindre reparationer. Den veckan förser du även förskolan med det bröd vi behöver, hembakat eller köpt väljer du själv. I övrigt har vi 2-3 gemensamma fixardagar då det snickras, lagas och städas, detta avslutas med en grillafton som brukar vara mycket uppskattad av både barn och föräldrar. Det är så man betalar sin förskoleplats här hos oss.