Föräldrar är centrala hos oss

Familjelyckan är ett föräldrakooperativ vilket innebär ett större engagemang i barnens förskola och samverkan mellan oss föräldrar som driver förskolan tillsammans. Förskolan är avgiftsfri förutom vår trivselkassa på 10 kr/barn och månad. Istället lägger du din tid och ditt engagemang.
Vi möts i olika sammanhang utöver vardagen på förskolan.

 

Förskolefester

Vid olika tillställningar, exempelvis halloween, julfest, påskfest och utflykter, bjuder Familjelyckan in alla barn på en mysig fest, stund eller heldag. 

Vid sommarfest och julfest är hela familjen välkomna, även mormor, faster eller liknande. Då bjuder vi på uppskattad mat och fika.

Familjedagar
Kan vara allt från bad, pulkaåkning, utflykter m.m. Då är hela familjen välkommen att delta.

 

Fixardagar

Sker några gånger om åretm minst en gång på våren och en gång på hösten. Då fixar vi föräldrar med vår fastighet. Renoverar, målar och bygger eller servar leksaker och röjer i trädgården.

Fixardagen brukar vara några timmar då vi jobbar, umgås och äter något gott tillsammans.

Föräldraplikt

Som förälder på Familjelyckan har du också föräldraplikt en vecka 1-2 gånger per termin på rullande schema. Då gör du en del städ och fixargrejer på din fritid för att hålla vår förskola fräsch och i ordning. 
Du kan själv välja när i din vecka du vill göra din föräldraplikt beroende på dina arbetstider, det handlar om städning, bakning och vaktmästeri som du kan göra kväll, helg eller när det passar dig. Vi har ingen föräldraplikt i barngruppen.

 

pysseldag        78a01b7bfff3716e98e8e1d679ce98fe 300 250     full fart